torstaina, helmikuuta 16, 2006

Kasvismakaronilaatikko ja coleslaw



Tänään kokkasimme kevyehkön ilta-aterian. Tyttöystäväni freesasi valkosipulia, sipulia, selleriä, parsakaalia ja paprikaa. Paistos sekoitettiin keittämättömään ruismakaroniin ja kasvisliemessä turvotettuun soijarouheeseen sekä yrttimausteisiin. Päälle kaadettiin kasvislientä sekä ripoteltiin "tuoksuvaa" alppijuustoa ja heitettiin laatikko uuniin.

Makaronilaatikon seurana maistui Ruokalan ohjeella eilen valmistamani coleslaw ja tietenkin luomuketsuppia. Salaatti sai mehustua vuorokauden jääkaapissa. En oikeastaan ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota coleslaw:n, tuohon amerikan kaaliherkkuun, ennenkuin vastikään Yhdysvaltoihin suuntautuneella työmatkallani.

Eräässä modernissa wannabe-dinerissä nautin parhaan koskaan maistamani kasvishampurilaisen ja sen seurana tuota vaatimattoman raasteen näköistä kaalisalaattia, johon kehitin oudon riippuvuussuhteen. Sitä on siitä lähtien ollut pakko saada hampurilaisen tai ranskalaisten kanssa, ja nyt sitten myös makaronilaatikon.

1 Comments:

At 1:22 ap., Blogger Antti said...

Mmm, 'slaw on todella hyvää, kun sikseen tulee. Reseptejä on melkein yhtä monta kuin tekijöitä, ja jotkut coleslawit ovat mielestäni melkein syömäkelvottomia. Toiset taas vievät kielen mennessään. Kannattaakin kokeilla toisistaan reilusti poikkeavia reseptejä, kunnes löytää sen oman suosikkinsa. Itse pidän melko valkoisesta slawsta (keltainen väri tullee sinapista, no?)

 

Lähetä kommentti

<< Home