lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Ravintola Sävargårdenin lohi-lasagne



Tämän viikon vietin työmatkalla Floridassa, enkä ole ehtinyt siis kokkailemaan tai bloggailemaan. Olen pahoillani rakkaat lukijat! Ruokaelämyksiäkään Floridan matkaltani ei juuri matkan luonteesta johtuen kertynyt, mutta jotakin kuitenkin. Opin että yhdysvaltalaiset viinit ovat paljon muutakin kuin kalifornialaiset. Sain maistaa aivan erinomaisia viinejä Oregonista ja Washingtonista. Näitä ei juuri Alkossa näy.

Floridasta huolimatta muistelen edelleen parin viikon takaista Ruotsin matkaani. Ostin sieltä Wästerbotten-juustoa, ja matkasta edelleen inspiroituneena surffasin ravintola Sävargårdenin sivuille, jossa vierailin silloin. Sivuilta löytyi erinomainen Wästerbottensost-lohilasagne ohje. Wästerbottensost on miedohkoa mutta siinä suolainen ja maukas aromi joka muistuttaa parmesaania. Jos minulla ei olisi Wästerbottensostia korvaisinkin sen edam ja parmesan juustojen sekoituksella. Tsekatkaa lasagnen ruotsinkielinen ohje osoitteesta http://www.savargarden.nu/lax.html

Tässä pikainen suomennos-referaatti:

Paista tuoretta huuhdeltua pinaattia pienityn purjon kanssa ja jäähdytä paistos. Keitä sitten kastike, ja suurusta paksuhkoksi. (Kalalientä, kuivaa valkoviiniä, kermaa, suolaa, pippuria, maissijauhoa suurusteeksi)

Kokoa lasagne. Ensin kastiketta, sitten lasagnelevyjä, lohisiivuja, pinaattipaistosta, tuoretta tilliä, Wästerbottenjuustoa, ja taas kastiketta. Toista kolme, neljä kertaa. Lopeta kastikkeeseen ja juustoon. Paista uunin keskiosassa 165:ssä asteessa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ja tarjoa salaatin kanssa.

2 Comments:

At 6:52 ip., Blogger Anna said...

Ajelimme viime kesänä Willamette Valleyn viinireittejä Oregonissa - mahtavia pinot noireja muun muassa ja paljon lempeämpi ja idyllisempi meno kuin Napa ja Sonoma Valleyssa Kaliforniassa: suosittelen lämpimästi ihan oman reissunsa aiheeksi. Kanadan British Columbian valkoviinejä olisi myös kiva löytää Alkosta.

 
At 11:52 ap., Blogger Anna said...

Mun veli voi kertoa sulle enemmän oregonilaisista ylinopeussakoista ;) Tosin oregonilaiset tykkää pohjoismaalaisista, sakkoihin saa alennusta bondaamalla alkuasukkaitten norjalaisista esi-isista.

Astoria Columbia-joen suussa Oregonin rannikolla on muuten vanha suomalaisten lohenkalastajien siirtokunta ja siellä on hassu pikkuruinen museo jossa voi ihmetellä varhaista suomalaista AY-aktivismia ja utopiasosialismia...

 

Lähetä kommentti

<< Home