sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Maustemakkara-paprikamuhennos ja vihreä salaatti






Sunnuntai-iltana kokkasimme Rena Snellmanin Kreikkalainen keittiö- kirjasta maustemakkara-paprikamuhennoksen. Olin tutkinut reseptiä aikaisemminkin sillä silmällä, mutta näin reseptin ongelmana siinä tarvittavan mausteisen makkaran. En tiennyt mistä hankkia italialaisia valkosipulimakkaroita.

Huomasin asematunnelin S-markettiin avatun Wotkin's liha- ja makkaraosaston viime viikolla. Liha-, leikkele- ja makkaravalikoima siellä on pökerryttävä. En nyt varsinaisesti löytänyt sieltä noita tarvittavia italialaisia valkosipulimakkaroita, mutta maustettuja makkaroita kuitenkin ja päätin koettaa niitä tähän ruokaan.

Pilkoin keltaisia ja makeita punaisia paprikoita suurehkoiksi palasiksi ja paistoin niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä niin että ne alkoivat ruskettua. Paistoin myös suupaloiksi pilkkomiani Wotkinsin maustemakkaroita ja kaadoin kaiken uunivuokaan. Lisäsin vielä viipaloitua tomaattia ja maustoin timjamilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Lopuksi kaadoin vielä hieman kiehuvaa vettä päälle ja laitoin paistoksen 180-asteiseen uuniin 40:ksi minuutiksi.

Paprikoista tuli todella ihanan pehmeitä ja niiden maku voimistui ja pehmeni uunissa. Myös makkarat maistuivat, vaikkakaan ne eivät olleet niin mausteisia kuin olisin toivonut. Lisänä tarjosin paahdettua leipää ja vihreää salaattia parmesaanin ja valkoisen balsamicokastikkeen kera.

Onnistunut sunnuntai-illallinen ja ensimmäinen blogipostaukseni!

1 Comments:

At 10:58 ip., Blogger Antti said...

Yay, pitääkin käydä kurkkaamassa tuota wotkins-puotia. Hyvää makkaraa tahtoo olla aivan liian huonosti saatavilla. Tallinnasta saisi Kunnon Tavaraa, muttei sinnekään ihan jaksaisi lähteä moisen takia...

 

Lähetä kommentti

<< Home