sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

Grillattu entrecote, bataattia sekä chimichurriaVaihteeksi kasvis- ja kalaruokien väliin on mukava saada kunnon lihaa. SK Gourmet-lehti ja Anna Doughboy-blogista saivat meidät innostumaan kokkaamaan argentiinalaishenkisen illallisen. Teimme chimichurrin etukäteen Annan (www.taikinapoika.com) ohjeen mukaan. Keitimme pari minuuttia bataattiviipaleita hieman suolatussa vedessä. Grillasin sitten grillipannulla sekä keitetyt bataattiviipaleet että suolatut, pippuroidut ja chilitetyt entrecotet.

Illan kokkailut onnistuivat mainiosti. Bataatin mieto maku ja makeus toimivat hyvin suolaisen pihvin kanssa, vaikka minulla ei tosin ole aavistustakaan syödäänkö Argentiinassa grillattua bataattia. Chimichurri oli niin hyvää että holvasimme koko valmistamamme satsin yhdellä kertaa pihveillemme. Seuraavalla kerralla teemme kerralla enemmän.

3 Comments:

At 1:06 ap., Blogger Anna said...

Hei Mustekala,
Vaikuttaa että blogger söi aiemman kommenttini, mutta kiva että chimichurri maistui. Argentiinassa bife de lomon seurana tarjottiin yleensä jonkinsorttisia ranskanperunoita, hienoimmillaan aivan ohutta uppopaistettua raastetta, mutta bataatit ovat epäilemättä terveempi vaihtoehto.

Itse innostuin muuten jostain syystä Suomen-reissullani leipomaan bataatteja hyvin tuloksin focacciaan vaikka en yleensä ko. juurekseen koske (mikä selittynee kaameilla kokemuksilla amerikkalaisten bataatti & marshmallow -combosta).

 
At 10:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tuo onkin hyvänkuuloinen focaccia-resepti. Tuleeko focaccia-taikinaan aina bataattia tai perunaa? Mä kun en ole mikään suurensuuri leipuri. Tyttöystäväni saattaisi leipoa mulle ehkä bataatti-tomaattifocacciaa jos mä olen kiltisti. Hän on muuten lupautunut jo kirjoittelemaankin tänne joten jatkossa saatetaan saada tänne myös leivontajuttuja.

 
At 3:30 ap., Blogger Anna said...

Nää, mullekin perunafocaccia oli uutuus, yleensähän se on ihan pizzapohjataikinaa. Sinänsä kiva että italialaiset ovat keksineet perunarieskan ;) Fiordizucca kertoo olevansa kotoisin Pugliasta. Pari vuotta sitten kierrellessäni saappaankorossa Italian kehitysalueita törmäsin hienoon vahvasti kasvispainotteiseen keittöön: alueelle on ominaista aika vanha ja vahva kreikkalaisvaikutus. Köyhyys on ollut myös niin ankaraa että ruokaan tungetaan kaikkia luonnon ilmaisia antimia erilaisia (sinänsä herkullisia) naatteja myöten.

 

Lähetä kommentti

<< Home